Klik hier indien de mail niet goed wordt weergegeven.


KTB header
 
Uitnodiging

Jaarlijks zomerarrangement
voor leden, medewerkers
en genodigden van
vzw Kanaaltochten Brabant


woensdag 22 augustus 2018

Op Zeeschelde en
Zeekanaal Brussel-Schelde
vanuit Kapelle-op-den-Bos


   
Op het programma

In de namiddag:
Begeleide fietstocht vanuit Kapelle-op-den-Bos langs Zenne en Zeekanaal, door de Brabantse Kouters en langs Dijle en Rupel (30 km).

's Avonds:
Per autocar naar Temse. Bezoek nieuw gemeentehuis 'De Zaat' en boottocht met diner naar Hamme-Driegoten en het Infopunt, langs de Sigmaprojecten, versassing in de Zeesluis van Wintam, terug naar Kapelle-op-den-Bos.

 
     
  Geachte mevrouw,
Geachte heer,

Voor onze jaarlijkse ontmoetingsdag (of -avond) voor leden, medewerkers en genodigden koos Kanaaltochten Brabant dit jaar Kapelle-op-den-Bos als start- en aankomstplaats.
Het aangeboden programma bestaat ook dit jaar opnieuw uit twee op elkaar volgende delen, waarbij het aanbevolen is maar niet verplicht, om aan beide activiteiten deel te nemen.
In de namiddag (van 12.30u tot 17u) voorzien we enerzijds een meer dan interessante fietstocht die ook openstaat voor medewerkers van toeristische en culturele diensten en pers.
Aansluitend om 17.15u vertrekt de autocar in Kapelle-op-den-Bos en brengt de genodigden naar Temse. Daar start ons avondprogramma om 17.50u met een boeiend bezoek en wordt verder gezet met een aansluitende boottocht op de Zeeschelde en het Zeekanaal Brussel-Schelde mét een etentje. Dit avondprogramma is exclusief voor onze leden, medewerkers en genodigden. Ook hun partner heten we van harte welkom. Dit zomerarrangement wordt hen gratis aangeboden.

Hou deze dag vrij!

De fietstocht vanuit Kapelle-op-den-Bos (12.30u tot 17u)

De begeleide fietstocht in de namiddag die start en eindigt in Kapelle-op-den-Bos (30 km rustig fietsen), loopt langs Zenne en Zeekanaal, door de Brabantse Kouters (in Grimbergen, Kapelle-op-den-Bos en Zemst) en langs Dijle en Rupel (Mechelen en Willebroek). Deze fietstocht wil niet alleen de nieuwigheden en opportuniteiten voor o.m. toerisme en mobiliteit langs dit traject tonen en verkennen, maar focust ook op de historische context.
In 2019 zet Toerisme Vlaanderen Bruegel en de Vlaamse Meesters en de tijd van Bruegel sterk in de belangstelling. Laat de laatste 10 - 15 levensjaren van Pieter Breugel de Oude (‘Boeren-Bruegel’) nu net de tijd zijn waarin de waterlopen op de route tussen Antwerpen, Mechelen, Brussel en het Pajottenland een fundamentele verandering ondergingen.
Bruegel was in die jaren niet alleen getuige van de eerste spadesteek (1550) bij het graven van een nieuw kanaal tussen Brussel, Rupel en Schelde, maar hij beleefde ook de ramp en zondvloed in 1553 bij het doorsteken van de dijk tussen kanaal en Rupel. Hij was er ook bij toen de Willebroekse vaart in 1561 definitief in gebruik werd genomen na grondige aanpassingswerken.
Op meerdere plaatsen van ons fietscircuit van 22 augustus langs het kanaal (o.m. in Klein-Willebroek) worden we herinnerd aan deze tijd. Dit fietscircuit of delen ervan kunnen uitstekend gecombineerd worden met een boottocht. Daaruit kunnen nieuwe boot-fietsarrangementen ontstaan.

Boottocht op de Zeeschelde en het Zeekanaal met etentje (van 17.15u tot ca. 21u)

Vanaf 17u verzamelen de genodigden aan de Westdijk in het centrum van Kapelle-op-den-Bos, nabij de brug over het kanaal. Stipt om 17.15u vertrekken we per autocar naar Temse.
In Temse worden we omstreeks 17.50u door burgemeester De Ryck ontvangen op de hoogste verdieping van het nieuwe gemeentehuis ‘De Zaat’ met panoramazicht over de Scheldestreek. We krijgen hier een toelichting over de herinrichting van de oude Boelwerf tot een nieuw ‘stadsdeel’ en in het algemeen over de stadsvernieuwing van Temse langs het water.
Na het bezoek schepen we om 18.30u in aan de nabijgelegen vernieuwde Wilfordkaai voor een korte boottocht naar Hamme-Driegoten. Daar maken we rechtsomkeer en varen verder op de Zeeschelde tot de Zeesluis van Wintam.
Tijdens het varen op de Zeeschelde geeft Hans de Preter, celhoofd investeringen van de Vlaamse Waterweg NV, afdeling Zeeschelde-Zeekanaal, toelichting over de stand van zaken van de Sigmaprojecten (beveiliging tegen overstromingen gekoppeld aan natuurontwikkeling). De Sigmaprojecten van de Durmevallei en het Infopunt krijgen bijzondere aandacht.
Omstreeks 19u is het dan tijd voor een aperitief en het avondmaal.
Na een indrukwekkende versassing in de Zeesluis van Wintam, arriveren we omstreeks 21u op onze vertrekplaats, aan de Westkaai in Kapelle-op-den-Bos.
Deze ontmoetingsdag wordt gratis aan onze leden en genodigden aangeboden voor hun vrijwillige medewerking en steun aan de werking van Kanaaltochten Brabant.

Wij kijken er naar uit om u op 22 augustus te mogen verwelkomen.

Schrijf nu snel in aan de hand van het online inschrijvingsformulier.

Een meer gedetailleerd programma ontvangt u na inschrijving.

Met de beste groeten,


Tom Dehaene
Voorzitter Kanaaltochten Brabant
Gedeputeerde provincie Vlaams-Brabant
Nicole Van Belle
secretaris
 
     
KTB logo vzw Kanaaltochten Brabant
Akenkaai 2bis, 1000 Brussel - TEL 02 203 14 59
contact@kanaaltochtenbrabant.be - www.kanaaltochtenbrabant.be

Rivertours staat in voor de reservatie en logistieke uitvoering van het toeristisch vaarprogramma van
Kanaaltochten Brabant, Brussels by Water, Boottochten Scheldeland, Op en Om de Dender en Circuits Brabant-Hainaut.
Volledig programma op www.rivertours.be


Volg ons op Instagram! Instagram
Facebook
Volg ons op facebook!

Website gebruiksvoorwaarden en privacybeleid >