Provinciedomeinen Vlaams-Brabant
 • Provinciedomein Kessel-Lo
  Provinciedomein Kessel-Lo ("Waar kinderen het leven beleven") is een familiepark voor jong en oud. Het domein wil een beleefpark zijn waar kinderen al spelend kunnen leren en ontdekken. Het biedt ook allerhande attracties aan zoals een openlucht ploeterbad voor kinderen tot 12 jaar, speeltuinen voor alle leeftijden, roeiboten en trapbootjes.


 • Provinciedomein Halve Maan Diest
  Provinciedomein Halve Maan Diest ("Natuurlijk, avontuurlijk") is een domein voor wie zich op een sportieve en/of avontuurlijke manier wil uitleven. Het domein heeft als voornaamste attractie een groot open- luchtzwembad met zandstrand en nieuwe waterglijbanen, maar ook de minigolf werd in 2009 volledig gerenoveerd.


 • Provinciedomein Het Vinne Zoutleeuw
  Provinciedomein Het Vinne Zoutleeuw ("Recreatie? Natuurlijk!") is dan weer een echt natuurdomein met het grootste binnenmeer van Vlaanderen. U kan er prachtige wandelingen maken en genieten van unieke fauna en flora. Bovendien staat er sinds kort een volledig nieuwe speeltuin met speelbos waar kinderen naar hartenlust kunnen ravotten, ook kinderen met een handicap.


 • Domein van Huizingen
  Tot slot is er nog het domein van Huizingen ("Een parktuin om te ontdekken") met haar prachtige 19de eeuws kasteel. Dit domein is 91 ha groot en biedt voor elk wat wils. Bossen en een als monument geklasseerde rotstuin voor de wandelaars, speeltuinen voor alle leeftijdscategorieŽn en een schitterend nieuw dierenpark met kasteelcollectie (damherten, parkieten, fazanten), erfgoedcollectie (duiven, hoenders) en knuffelcollectie (geiten, konijnen).


Wie dat wenst kan uiteraard ook in een van de horecazaken terecht om te genieten van een drankje of van een heerlijke snack. Alle praktische informatie is terug te vinden op www.vlaamsbrabant.be/provinciedomeinen.


terug naar home >


provinciedomein Kessel-Lo
Provinciedomein Halve Maan Diest
provinciedomein Huizingen
provinciedomein Het Vinne Zoutleeuw