Klik hier indien de mail niet goed wordt weergegeven.


KTB header
     
  UITNODIGING

Jaarlijks zomerarrangement
voor leden, medewerkers en genodigden van vzw Kanaaltochten Brabant


op woensdag 30 augustus 2023

Verkenning van de Vlaamse Zennevallei ten zuiden van Brussel
Plaats van vertrek en aankomst: centrum Halle, Suikerkaai
 
     
     
 

Geachte mevrouw,
Geachte heer,

Voor haar jaarlijkse ontmoetingsdag (of -avond) voor leden, medewerkers en genodigden koos Kanaaltochten Brabant (KTB) dit jaar voor de verkenning van de Vlaamse Zennevallei ten zuiden van Brussel op woensdag 30 augustus 2023. Deze activiteit is altijd een uitstekende gelegenheid om collega’s en medewerkers te ontmoeten in een inspirerende en aangename sfeer en tegelijk kennis te maken met de ontwikkelingen langsheen de kanalen en rivieren van een bepaalde (vaar)zone. In dit geval dus het kanaal naar Charleroi en de Zenne in de kanaalgemeenten Halle, Beersel, Sint-Pieters-Leeuw en Drogenbos, een langwerpig gebied dat begrensd wordt door het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en het Waalse Gewest.

Het aangeboden programma bestaat ook dit jaar opnieuw uit twee op elkaar volgende delen, waarbij het aanbevolen is - maar niet verplicht - om aan beide activiteiten deel te nemen.
Met onze ontmoetingsdag die in Halle vertrekt en eindigt, participeren we dit jaar aan het ambitieuze project GIST dat staat voor ‘kunst, beleving en natuur in de Zennevallei’ en dat loopt van 27/08 tot november 2023.

Dit GIST project wil deze zuidelijke Vlaamse Zennevallei nog attractiever maken en meer uitstraling geven, en de bevolking en bezoekers stimuleren om het verruimde aanbod inzake landschappen, erfgoed, natuur en waterwegen te komen beleven.
In zekere zin bouwt GIST ook verder op de vele vernieuwingen die worden gerealiseerd door het Strategisch plan Zennevallei dat steunt op de samenwerking van de 4 betrokken kanaalgemeenten en het Regionaal Landschap, met de medewerking van de Provincie Vlaams-Brabant en de Vlaamse overheid.

 
     
     
 

NAMIDDAGACTIVITEIT: fietstocht met museumbezoek FeliXart

Onze namiddagactiviteit bestaat uit een fietstocht langs het centrum van Halle en langs het kanaal en de Zenne naar FeliXart, waar we naast het verkort museumbezoek vooral de prachtig gerenoveerde hoeve en het schildersatelier van Felix de Boeck, de Boer-Kunstenaar, met een gids bezoeken.
De fietstocht start aan de Suikerkaai in Halle om 13:00 en het bezoek in Drogenbos grijpt plaats van 14:30 tot 16:00. De fietsers zijn terug in Halle omstreeks 17:00.
Wie de verplaatsing niet per fiets doet maar wel de FeliXart met gerestaureerde hoeve / atelier wil bezoeken kan met een ander eigen vervoersmiddel naar Drogenbos komen en om 14:30 deelnemen aan dit interessante bezoek.

AVONDACTIVITEIT: boottocht, voorafgegaan door een korte wandeling in Halle

Om 17:00 start aan onze boot, die aangemeerd ligt aan de Suikerkaai, de wandeling naar het Albertpark waar o.m. enkele werken van het Kunstenparcours van GIST worden bezocht alsook de nieuwe ‘infrastructuren’ om vanaf het Park de Zenne beter te kunnen beleven.
Omstreeks 17:45 zijn we terug aan het (gerenoveerde) passagiersschip De Ark waar om 18:00 de boottocht met het avondprogramma zal van start gaan, na een toelichting door onze gastheren en -vrouwen. Eerst varen we richting Lembeek, waar de grootse Street Art al onze aandacht trekt. In Lembeek maken we rechtsomkeer en varen richting Lot en Ruisbroek, met versassingen in de sluizen van Halle en Lot. Toelichting bij de verschillende (nieuwe) bruggen en nieuwe kanaaloevers.
Omstreeks 20:00, als we ons keerpunt aan de Molens van Ruisbroek bereikt hebben, wacht ons het gekende etentje op de boot.
Omstreeks 21:15 bereiken we het eindpunt van de boottocht aan de Suikerkaai in Halle.

Dit zomerarrangement wordt u gratis aangeboden en is als het ware een bedanking voor de steun en medewerking die uw gemeente, provincie of organisatie verleent aan Kanaaltochten Brabant.
De genodigden mogen ook hun partner of een tweede persoon naar eigen keuze meebrengen.

Schrijf in voor deze boeiende belevings- en ontmoetingsdag via
het online inschrijvingsformulier.


We hopen u op 30 augustus te mogen verwelkomen!

Beste groeten,
namens Kanaaltochten Brabant,

 
 
Tom Dehaene
voorzitter
Astrid Clymans
secretaris
 
     
KTB logo

vzw Kanaaltochten Brabant
secretariaat: Akenkaai 2bis, 1000 Brussel - TEL 02 203 14 59
maatschappelijke zetel: p/a Mattenkot, Lange Molensstraat 44, 1800 Vilvoorde
contact@kanaaltochtenbrabant.be - www.kanaaltochtenbrabant.be
Volg Kanaaltochten Brabant ook op Facebook en InstagramRivertours staat in voor de reservatie en logistieke uitvoering van het toeristisch vaarprogramma van
Kanaaltochten Brabant, Brussels by Water, Boottochten Scheldeland, Op en Om de Dender en Circuits Brabant-Hainaut.
Volledig programma op www.rivertours.be


Volg ons op Instagram! Instagram
Facebook
Volg ons op facebook!


U ontvangt deze mail omdat de inhoud van deze uitnodiging u rechtstreeks kan aanbelangen. Als organisatie geven we u
volledige openheid over welke gegevens we verzamelen en wat we met die data doen. Klik door naar ons privacybeleid.
Indien u dit soort uitnodigingen niet langer wenst te ontvangen, klik dan hier.